Киш с броколи и сирена

Пълна наслада за почитателите на безмесните ястия
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2011
Киш с броколи и сирена
 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
100 г краве масло
50 г орехи
1 яйце
сол на вкус

за плънката:
500 г броколи
1 скилидка чесън
1 морков
50 г сирене “Пармезан”
50 г краве сирене
60 г топено пушено сирене
60 г синьо сирене
200 мл готварска сметана
100 мл прясно мляко
3 яйца
1 щипка естрагон
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш с броколи и сирена

В купа се смесват продуктите за тестото, без орехите, и се мачкат с ръце, докато се получат трохи. Орехите се нарязват и се прибавят. Замесва се гладко маслено тесто, което се завива в стреч фолио и се оставя в хладилник за 15 минути, да стегне .


2
Киш с броколи и сирена 2

След това се разточва върху фолио и се разстила във форма за печене, с диаметър 26 см. Ако тестото междувременно омекне, е добре да се сложи отново в хладилник за кратко.

3
Киш с броколи и сирена 3

Пече се в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути, покрито с пергаментова хартия, върху която са сложени бобчета, за да не се надигне.


4
Киш с броколи и сирена 4

Броколите се разделят на розички и се бланшират в кипяща вода със сол за 2–3 минути, след което се шокират в ледена вода и се отцеждат.


5
Киш с броколи и сирена 5

Морковът и сирената се настъргват, а чесънът се стрива на паста.


6
Киш с броколи и сирена 6

В купа се разбиват яйцата, заедно със сметаната, млякото, естрагона, сол и пипер меланж и към тях се прибавя сместа със сирената.


7
Киш с броколи и сирена 7

Готовият блат се вади от фурната и се оставя да се охлади.


8
Киш с броколи и сирена 8

След това се налива плънката, а отгоре се разпределят розичките броколи.


9
Киш с броколи и сирена 9

Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 45–50 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2020
Много вкусно! Е, малко по-калорично отколкото трябва, но...
7.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2015
И аз не уцелих тавата, но ще си купя същата. Много вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2014
Вкусно и балансирано! Аз добавих и един стрък праз, който добави допълнителна сладост, която на мен много ми допадна. Благодаря на Лора и Стоян за чудесните идеи!
5.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
Харесвам броколи , рецепта , която разнообразява менюто ми .
4.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2013
Почти се бях обезкуражила след замесването на тестото (специално за моя съд беше малко и другия път ще замеся повечко), но кишът се получи супер. Пекох го до готовност, което при мен беше 30 вместо 45мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: