Киш с аспержи

Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2005
Киш с аспержи
 
Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
1 щипка индийско орехче
2-3 с. л. зехтин
2 стръка пресен лук
150 г кашкавал
150 г сметана
200 г печурки
250-300 г аспержи
3 яйца
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш с аспержи
Стъбълцата на аспержите се обелват и се нарязват на малки парчета. Лукът и печурките се нарязват надребно.
2
Киш с аспержи 2
Лукът и гъбите се запържват в предварително загретия зехтин. След 2-3 минути се добавят аспержите. Запържва се още 2-3 минути и се подправя с индийско орехче, сол и черен пипер.
3
Киш с аспержи 3
Бутер тестото се поставя в кръгла форма за печене (диаметър 25 см). Краищата, които остават отвън, се отстраняват. Тестото се надупчва с вилица и се пече 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Киш с аспержи 4
Сметаната се разбива с яйцата. Настъргва се кашкавал. Слага се щипка сол и се разбърква с леко охладените зеленчуци.
5
Киш с аспержи 5
Плънката се изсипва в бутер тестото и ястието се пече 15 минути при температура 200 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: