Киш "Лорен"

Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пресято брашно
125 г меко масло
1 яйце
1 щипка сол
200 мл прясно мляко
200 мл сметана
100 г бекон
60-100 г сирене "Грюер" (кашкавал "Балкански")
2 яйца
2 жълтъка
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 щипка индийско орехче
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш
В кухненски робот се изсипват брашното, маслото и солта. Разбъркват се и щом станат трохи, се добавя яйцето. След това се меси с ръце, докато се получи хомогенна смес. Тестото се покрива и отпочива в хладилник поне 30-40 минути.
2
Киш
Отпочиналото тесто се разточва и се поставя в предварително намазнена и набрашнена тава, като се покриват и стените. Набожда се с вилица и се пече 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Киш
Беконът се нарязва надребно и се запържва за 1 минута в тиган с предварително загретия зехтин.
4
Киш
Яйцата и жълтъците се разбиват, добавят се сметаната и прясното мляко, подправя се със сол, черен пипер, индийско орехче и се разбърква. Прибавя се беконът. Сместа се изсипва върху готовия блат, като беконът се разпределя равномерно.
5
Киш
Кишът се поръсва с настъргано сирене "Грюер". Пече се около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2017
Получи се страхотен! Много вкусен и лесен :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2016
Най-сетне една читава рецепта за тесто за киш! Оказва се трудно д се намери :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: