Киш „Лорен“

Любимата вечеря на всички французи
Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2011
Киш „Лорен“
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
1 жълтък
сол на вкус

за плънката:
200 г бекон
2 стръка пресен лук
2 яйца
2 жълтъка
250 мл готварска сметана
150 г сирене „Грюер“
150 мл прясно мляко
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
краве масло за пържене


Начин на приготвяне:
1
Киш „Лорен“

Брашното, нарязаното на кубчета масло и сол се изсипват в блендер и се разбъркват.


2
Киш „Лорен“ 2

Към така получените маслени трохи се добавят жълтъкът и малко студена вода, за да се получи еднородна смес. Меси се закратко и се прибира в хладилник за около 15 минути, не се оставя да втаса.


3
Киш „Лорен“ 3

Пресният лук и беконът се нарязват наедро и се запържват в масло.


4
Киш „Лорен“ 4

Горчицата и прясното мляко се смесват и се разбъркват. Към тях се добавят сметаната, жълтъците, яйцата и сместа отново се разбърква добре.


5
Киш „Лорен“ 5

Охладеното вече тесто се разточва и се поставя в кръгла тава. Разстила се с помощта на ръцете и тестото, което остава извън тавата, се изрязва. Прибира се в хладилник за още 5–10 минути.


6
Киш „Лорен“ 6

След това тестото се набучва с вилица и се пече във фурна на 180 градуса около 15–20 минути, докато порозовее.


7
Киш „Лорен“ 7

Върху готовото тесто се изсипват задушените бекон и лук, залива се с яйчената смес, настъргва се сиренето и кишът отново се връща във фурната. Пече се до разтопяване на сиренето.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2017
Приготвих с шунка вместо с бекон. Получи се много добре. Сервирах със салата от домати и рукола, лека вечеря според мен.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2014
Любима вечеря и на мен!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
Вкусен тежък на вкус пай.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
Вкусен, тежък на вкус пай.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: