Кисело зеле с боб на фурна

Придържаме се към класиката, но добавихме и салвия
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг кисело зеле (1 зелка)
800 г консерва бял боб
400 г консерва червен боб
4-5 листа салвия
2 корена пащърнак
1 глава лук
4 скилидки чесън
150 мл олио
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. червен пипер

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кисело зеле с боб на фурна
Лукът, чесънът и пащърнакът се нарязват наситно. 50 мл от олиото се сгорещява и в него се запържват лукът и чесънът.
2
Кисело зеле с боб на фурна 2
Добавя се и пащърнакът. Когато и той се запържи, се сипва нарязаното натънко зеле.
3
Кисело зеле с боб на фурна 3
След около 10 минути, когато зелето омекне, се слагат червеният пипер, бобът и листата салвия.
4
Кисело зеле с боб на фурна 4
Прехвърля се в тава, залива се с останалото олио и се пече на 180 градуса с вентилатор за 45 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2024
Чудесна идея за боб от консерва/буркан. Много бързо, практично, но и вкусно ястие!
17.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2019
Много добре се получи, стана любима на мъжа ми!
16.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2019
Рецептата е чудесна. Добавих повече лук и малко мащерка към салвията, но пащърнакът придава невероятен вкус. Препоръчвам на всички
15.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2019
Много любимо :)
14.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2017
Чудесна рецепта, точна и вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: