Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка

Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан кисели краставички
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
лют пипер на вкус
1/2 ч. л. сол
2 с. л. кисело мляко
4-5 стръка копър
3-4 печени чушки
4 скилидки чесън
50-80 г орехови ядки
100 г извара
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка
Ореховите ядки се запичат на сух тиган.
2
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка 2
Почистените скилидки чесън, печените чушки и копърът се пюрират заедно.
3
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка 3
След това се добавят изварата, солта и киселото мляко и отново се пюрира.
4
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка 4
Накрая сместа се подправя с лют червен пипер и се пюрира, докато се хомогенизира.
5
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка 5
Изпечените орехови ядки се смилат с малко сол и се добавят към пюрираната смес. Разбърква се и се оставя да престои няколко минути.
6
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка 6
Краищата на краставичките се изрязват и сърцевината им се маха с нож за отстраняване семето на ябълки и круши.
7
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка 7
Краставичките се нарязват на шайби с различна дебелина, подреждат се в чиния и с помощта на пош се пълнят с разядката.
8
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка 8
Копърът и магданозът се нарязват наситно и се поръсват с червения пипер. Сърцевината на краставичките се нарязва на парченца и се овкусява с ароматната смес.
9
Кисели краставички, пълнени с подлучена червена разядка 9
Киселите краставички се гарнират с панираните парченца сърцевина. Предястието се декорира със стръкчета копър и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: