Киноа ала путенеска и още нещо

Вкусна киноа, сготвена на тиган с аншоа, телешки бульон и букет зеленчуци
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.10.2017
Киноа ала путенеска и още нещо
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. киноа
1/2 глава лук
4 скилидки чесън
25 г целина (глава)
1 червена сладка чушка
75 г броколи
75 г карфиол
1 консерва аншоа (125 г)
75 г зелен боб
300 мл телешки костен бульон (или инстантен)
1 с. л. сух риган
1/2 буркан домати
6 големи маслини „Каламата“ (или други по избор)
2 ч. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Измиваме киноата и я слагаме да се вари с 2 ч. ч. вода на умерен огън, докато поеме почти цялата течност. Обикновено при готвене на 7-ма степен са необходими около 12 минути.
2
Нарязваме на ситно лука, чесъна и целината. Накъсваме карфиола на малки розички, а броколите оставяме на малко по-големи розички от карфиола. Нарязваме чушката на ивици.
3
В загрят голям тиган изсипваме цялото съдържание на консервата аншоа и бъркаме с дървена лъжица, докато аншоата се стопи поне наполовина.
4
След това добавяме лука и малко преди да стане златист, прибавяме чесъна, целината, червената чушка и зеления боб и сотираме за 3-4 минути, заедно с рибата.
5
Към сотираните зеленчуци добавяме телешкия бульон и ригана. Задушаваме зеленчуците, докато бульонът се редуцира до 1/3 (или 100 мл).
6
Към зеленчуците добавяме киноата, като разбъркваме добре. След като киноата поеме почти цялата течност от бульона, сипваме доматите.
7
Когато доматите почти изврят, добавяме стритата в хаванче морска сол и разбъркваме. Опитваме и ако ни е безсолно, добавяме още сол.
8
Готвим с доматите за около 3 минути.
9
Сервираме директно с тигана на масата и аранжираме с пресен риган или босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: