Кифлички със сирене

Лесни и хрупкави кифлички, в които ще се влюбите!
Източник: Стефан
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 18.07.2015
Кифлички със сирене
Кифлички със сирене
 
Необходими продукти:
750 г брашно
1 кубче мая
1 с. л. сол
1 с. л. захар
300-350 мл топла вода (или прясно мляко)
6-7 с. л. олио
2 яйца
300 г краве сирене


Начин на приготвяне:
1
Разтваряме маята във водата (или млякото), добавяме 3 с. л. брашно и оставяме да престои 10 минути.
2
През това време брашното се пресява и се прави кладенче, в което се добавят солта, захарта, олиото и един от двата жълтъка. Прибавяме и маята и замесваме меко тесто (при нужда се добавя вода или брашно).
3
Без да чакаме да втаса, разделяме тестото на 3 еднакви по големина топки. Всяка топка се разточва във формата на кръг и се реже на триъгълници - като парчета пица.
4
Плънката приготвяме като разбиваме на пяна 2 белтъка с щипка сол и към тях добавяме вече намачканото сирене. В широкия край на триъгълниците слагаме по малко от плънката и ги завиваме по дължина.
5
Подреждаме кифличките в предварително намазнена тава и ги намазваме с 1 жълтък, разбит с 1 с. л. олио. Оставяме ги да починат около 10 минути и след това печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Съвет:
Кифличките се пекат на 2-3 пъти, тъй като от това количество продукти се получава доста голям брой кифлички. Докато се пече първата доза кифлички използвайте времето, за да оформите следващите. Стават аламинут. Бон апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: