Кифлички от Бат

Малки кифлички, които трябва да се консумират със спокойствие и наслада
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
220 г краве масло
250 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 с. л. ким
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
3 с. л. мед
1 жълтък за намазване
1 с. л. мед за намазване
захар за поръсване
ким за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Кифлички от Бат

Маята се разтваря в загрятото прясно мляко, слага се захарта и лъжица от брашното, и се оставя да шупне.

 

 


2
Кифлички от Бат 2

В купа се смесват брашното, медът, кимът и солта, слага се и нарязаното на кубчета масло. Размесва се с пръсти, така че да се получат малки трохи.

 


3
Кифлички от Бат 3

Налива се млякото с маята.

 


4
Кифлички от Бат 4

Замесва се меко и еластично тесто (ако лепне, се добавя малко брашно). Слага се в купа, затваря се с капак или се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса на топло за около 1 час и 30 минути.

 

 


5
Кифлички от Бат 5

После се разделя на 12 равни по големина топки. Те се слагат в тава върху силиконов килим или покрита с хартия за печене на дъното. Намазват се с разбития с меда жълтък, поръсват се със захар и ким и се покриват с кърпа, за да не изсъхват. Оставят се да починат за около 15 минути.

 


6
Кифлички от Бат 6

Пекат се за 30 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, като се слага и съд с вода, за да се образува пара, от която се да получи хрупкава коричка.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2017
Приготвих кифличките ,но прибавих и малко подправки индийско орехче, канела , карамфил и корички портокал. Отгоре ги полях със студена глазура ,докато бяха още топли.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Страхотно изглеждат!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
здравейте можели да заменя брашното с друг вид брашно напр.пьлнозьрнесто?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: