Киевски котлет с качамак

Сочен котлет с аромат на чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2011
Киевски котлет с качамак
 
Необходими продукти:
1 пиле
80 г крем сирене
5 стръка див лук
1 скилидка чесън
2 яйца
80 г брашно
3 филии стар хляб
сол и черен пипер на вкус
мазнина за тавата

за качамака:
200 г царевичен грис
40 г краве масло
80 г овче сирене
600 мл вода
сол на вкус
мазнина за тавата


Начин на приготвяне:
1
Киевски котлет с качамак

Лукът се наситнява, а чесънът се прави на паста с малко сол.


2
Киевски котлет с качамак 2

Смесват се с крем сиренето, овкусява се с черен пипер и се разбърква.


3
Киевски котлет с качамак 3

От пилето се отделят два котлета.


4
Киевски котлет с качамак 4

В тях се прави надлъжен разрез и месото се осолява.


5
Киевски котлет с качамак 5

Котлетите се напълват със сместа със сиренето и се притиска хубаво, за да не изтече плънката при печенето.


6
Киевски котлет с качамак 6

Хлябът се натрошава на парчета в блендер и след това се смила на трохи. Яйцата се разбиват в купа.


7
Киевски котлет с качамак 7

Котлетите се панират първо в брашното, после в яйцата и накрая се овалват в хлебните трохи. Слагат се в намазнена тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20–25 минути.


8
Киевски котлет с качамак 8

Водата се загрява в касерола на котлона. Прибавя се маслото и сол.


9
Киевски котлет с качамак 9

Когато заври се слага грисът и се бърка докато се сгъсти. Съдът се дърпа от огъня, прибавя се натрошеното овче сирене и се разбърква.


10
Киевски котлет с качамак 10

Качамакът се пресипва в намазнена малка тава, заглажда се със шпатула и се оставя да се охлади за около 30 минути.


11
Киевски котлет с качамак 11

След това се прехвърля внимателно върху хартия за печене. С помощта на ринг се изрязват малки кръгчета.


12
Киевски котлет с качамак 12

Те се запечатват в нагорещен тиган, за по една минута от всяка страна.


13
Киевски котлет с качамак 13

Котлетите се поднасят гарнирани със запечените шайби качамак.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Разкошни са. Разнообразие за пилешко.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2013
Не съм пробвал оригинала на рецептата с масло, но интероретацията на Лора и Стоян е страхотна и доста често си я приготвяме вкъщи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: