Кейк с тиква и шоколад

Лесен, сочен и вкусен
Източник: doseva6
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 11.11.2023
Кейк с тиква и шоколад
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. настъргана тиква
2 пакетчета ванилия
2 ч.ч. захар (непълни)
3/4 ч. ч. олио
3 яйца

за глазурата:
1/2 ч. ч. натрошен шоколад
1 с. л. краве масло
100 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта за 5 минути. Брашното, бакпулверът, какаото, содата и солта се пресяват. На тънка струя се сипва олиото. Добавят се на 2-3 пъти към яйцата.
2
Последователно се прибавят киселото мляко, тиквата и ванилиите. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.
3
Като изстине сладкишът, на водна баня се разтопява шоколадът с маслото и прясното мляко. Намазва се върху сладкиша.

Съвет:
Гаранция, че дори и тези които не обичат тиква, няма да разберат, че я има в десета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: