Кейк с тиква и шоколад

Една доказано вкусна комбинация между есенния плод и сладкия вкус на черния шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг небелена тиква
350 г брашно
4 яйца
250 г пудра захар
180 г краве масло
150 г черен шоколад
100 г печени лешници
2 пакетчета бакпулвер
1 ванилия
1/4 ч. л. канела
краве масло и брашно за формата
пудра захар за декорация


Начин на приготвяне:
1
Кейк с тиква и шоколад

Тиквата се обелва и се почиства. Сварява се с 200 мл вода докато омекне. Маслото (размекнато на стайна темпретатура) се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се яйцата, едно по едно.
 

2
Кейк с тиква и шоколад 2

В купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията и канелата. Прибавят се към маслено-яйчната смес. Тиквата се загрява на умерен огън за 10 минути, за да се изпари влагата. Трябва да се получи около 300 г гъсто пюре. Охлажда се и се добавя към останалата смес.
3
Кейк с тиква и шоколад 3

Разбърква се добре и сместа се разделя надве. Шоколадът се разтопява на водна баня.
 

4
Кейк с тиква и шоколад 4

Към едната се добавя разтопения шоколад, а към другата нарязаните лешници.

 


5
Кейк с тиква и шоколад 5

Форма за кейк (с дупка) се намазва с масло и се поръсва с брашно. Разпределя се сместа с тиква и лешници, а отгоре другата с шоколада.

 


6
Кейк с тиква и шоколад 6

Пече се в загрята на 180 градуса фурна,  с вентилатор, за около 45 минути. Оставя се да се охлади и се изважда от формата. Нарязва се и се поднася с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2017
При мен се получи. След като пасирах тиквата я изварих много добре на котлона.
4.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2013
\" Бон апети \", това е първата ви рецепта, която не ми се получава. Спазвах точно рецептата, но определено не постигнах резултата от вашата снимка. Дори варих тиквата на пара, за да не стане водна. Въпреки това на вкус е много приятен, но на вид е като суров.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2013
Спазвах инструкциите, но според мен не се получи добре - твърде суров и теклав кейк за вкуса ми.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2013
Ако тиквата е била водна, може кейкът да е глетав, дори ако се пече дълго време. В такъв случай тиквата, след като се свари, е желателно да се отцеди в гевгир.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
Само дето изхабих материалите. След час и половина печене вътре си остана абсолютно тестив и мокър. Най-вероятно ако не бях варила тиквата, а бях ползвала от консерва щеше да е много по добре ама никъде не пише колко грама да е ако от консерва
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: