Кейк с кестени

Когато в приготвянето на сладкишите участват кестените, вкусът може да бъде единствено превъзходен
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кестени
300 г брашно тип „500“
3 яйца (размер L)
100 г кафява захар
220 г краве масло
250 г мед
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. звезден анасон
50 г цели орехови ядки
кората от 1 портокал
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Кейк с кестени

Кестените се цепват на кръстче и се сваряват във вода за около 30 минути. 


2
Кейк с кестени 2

След това се обелват, като се отделят 10–12 цели, а останалите се намачкват с вилица.


3
Кейк с кестени 3

Маслото, нарязано на кубчета, медът и захарта се слагат в касерола на котлона и се изчаква сместа да кипне. След това се охлажда поне за 15 минути.


4
Кейк с кестени 4

Яйцата се разбиват добре с миксер и към тях се прибавя охладената медена смес, отново се разбива. Слагат се брашното и бакпулверът и отново се разбива с миксер. 


5
Кейк с кестени 5

Кестените се ароматизират с настърганата кора от портокала и звездния анасон и се прибавят в сместа. Разбива се.


6
Кейк с кестени 6

Тестото се изсипва в кръгла форма за торта (26 см), на дъното и по стените на която има пергаментова хартия. 


7
Кейк с кестени 7

Отгоре се слагат заделените цели кестени и ореховите ядки. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.


8
Кейк с кестени 8

Кейкът се оставя да се охлади, поръсва се с пудра захар и се нарязва.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: