Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс

Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2011
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс
 
Необходими продукти:
225 г обезсолено краве масло
200 г сушени захаросани череши (без костилки)
225 г брашно
225 г пудра захар
120 г марципан
4 яйца
2 с. л. захар
150 г смлени бадеми
1/2 ч. л. бакпулвер
кората от 1 лимон
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. ром


Начин на приготвяне:
1
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс

Яйцата, захарта и лимоновата кора се разбиват с миксер за около 5 минути, докато станат на пухкава кремообразна смес.

 


2
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс 2

Брашното и бакпулверът се пресяват. Към яйцата се слага 1 с. л. от брашно и се бърка. Добавя се разтопеното масло и отново се разбърква.

 


3
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс 3

Останалото брашно се добавя към сместа и се разбива с миксер - с приставката за тесто.

 


4
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс 4

Прибавят се сокът от лимона и смлените бадеми и се разбърква добре.

 


5
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс 5

Половината от сместа се сипва във форма за печене. Ако формата ви не е силиконава, я намазнете или сложете хартия за печене.

 


6
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс 6

Черешите, предварително накиснати в рома, се подсушават и половината от тях се слагат в средата на тестото като се следва формата на съда.

 


7
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс 7

Марципанът се разточва между два листа фолио на тънък лист. Слага се върху черешите.

 


8
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс 8

Отгоре се слагат останалите череши, но по външния край на формата (така, че да се разминат с горните). Разстила се останалото тесто. 

 


9
Кейк с череши по рецепта на Фиона Кейрнс 9

Поръсва се с кристалната захар и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за 55 минути. Оставя се да изстине и се реже на парчета.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2020
Изумителен резултат! Благодаря за великолепната рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: