Кейк с ананас, орехи и крем от ром

Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2005
Кейк с ананас, орехи и крем от ром
 
Необходими продукти:
10 шайби ананас
4 яйца
2 ч. ч. брашно
150 мл олио
100 г орехови ядки
1 1/2 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
5-6 щипки индийско орехче
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. сол
3 жълтъка
2 ч. ч. прясно мляко
5 с. л. захар
1/2 капсула ванилова есенция
3-4 капки есенция ром
50 г пресен джинджифил
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. студена вода


Начин на приготвяне:
1
Кейк с ананас, орехи и крем от ром
Олиото и захарта за блата се разбиват. Едно по едно се добавят яйцата, като след всяко сместа се разбива 1 минута. Трябва да се получи крем.
2
Кейк с ананас, орехи и крем от ром 2
Брашното се смесва с бакпулвера. Подправя се с канелата, индийското орехче, джинджифила. Разбърква се, добавят се смлените орехови ядки и солта, ароматизира се с ванилията.
3
Кейк с ананас, орехи и крем от ром 3
Постепенно се налива яйчената смес, като се бърка с дървена бъркалка в една посока, докато стане хомогенна смес. Добавят се наситнените шайби ананас.
4
Кейк с ананас, орехи и крем от ром 4
Сместа се разпределя в намаслена и набрашнена форма (28-30 см.). Пече се 30-40 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна.
5
Кейк с ананас, орехи и крем от ром 5
Жълтъците и захарта за крема се разбъркват, налива се кипналото прясно мляко, разбърква се и се прехвърля в чиста тенджера. Ври на тих огън 5 минути, периодично се разбърква. Ароматизира се с есенциите ром и ванилия.
6
Кейк с ананас, орехи и крем от ром 6
Нарязаният на тънки филийки джинджифил се поставя за 5 секунди в кипяща вода. Отцежда се и се залива с 1 ч. ч. студена вода. Добавя се захарта и се вари около 30 минути на тих огън.
7
Кейк с ананас, орехи и крем от ром 7
Сервира се, като върху парче от блата се полива от крема и се слагат по 2-3 резена захаросан джинджифил заедно с част от сиропа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: