Кейк от моркови с ябълки и глазура

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2005
Кейк от моркови с ябълки и глазура
 
Необходими продукти:
300 г моркови
50 г орехови ядки
2 ябълки
3 яйца
2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1 шепа стафиди за поръсване
250 г извара
200 г заквасена сметана
100 мл прясно мляко
1 ч. ч. пудра захар
1/2 капсула ванилия (1 пакетче на прах)


Начин на приготвяне:
1
Кейк от моркови с ябълки и глазура
Пресятото брашно, содата бикарбонат, бакпулверът и солта се поставят в купа. Разбърква се.
2
Кейк от моркови с ябълки и глазура 2
В друга купа се разбиват олиото и захарта. Като продължава да се разбива с миксер, последователно се добавят яйцата. Трябва да се хомогенизира добре.
3
Кейк от моркови с ябълки и глазура 3
Обелените и почистени ябълки и морковите се настъргват. Разбъркват се с брашното. Добавя се яйчената смес, разбърква се добре и се налива в кръгла форма (диаметър 22 см), покрита с намазана с олио хартия за печене.
4
Кейк от моркови с ябълки и глазура 4
Отгоре се поръсва със смлените орехови ядки. Пече се 50 минути при температура 160 градуса в предварително загрята фурна.
5
Кейк от моркови с ябълки и глазура 5
Изварата и заквасената сметана се пасират заедно. В купичка се пресява пудрата захар и постепенно се налива кипналото прясно мляко. Ароматизира се с ванилията.
6
Кейк от моркови с ябълки и глазура 6
Ароматизираната пудра захар постепенно се налива към изварата и сметаната. Сместа трябва да се хомогенизира добре.
7
Кейк от моркови с ябълки и глазура 7
Щом кейкът се охлади, се изважда върху решетка и отгоре се намазва с глазурата. Поръсва се със стафиди. Оставя се да престои на хладно преди консумация.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: