Кейк от моркови с ананас

Сладкиш с аромат на индийско орехче, карамфил и канела, покрит с маслена глазура със сирене "Крема"
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г моркови
200-250 г консервиран ананас
150 г бяла захар
100 г кафява захар
6 -70 г меко масло
4 яйца
4 ч. ч. пшенично брашно
3 счукани зърна карамфил
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол
1/8 ч. л. настъргано индийско орехче
125 г сирене "Крема"
70 г разтопено масло
1 ч. ч. пудра захар
1 капсула есенция ванилия


Начин на приготвяне:
1
Кейк от моркови с ананас
Морковите се измиват и се настъргват. Яйцата се разбиват с разтопеното масло и кафявата захар. Щом поемат, постепенно се сипва и бялата захар. Разбива се около 8 минути.
2
Кейк от моркови с ананас 2
Брашното се пресява, добавят се бакпулверът и содата бикарбонат. Сухата смес се изсипва постепенно в разбитите яйца, като се разбърква с дървена лъжица.
3
Кейк от моркови с ананас 3
Ароматизира се с настъргано индийско орехче, карамфил и канела, посолява се. Добавят се морковите и ситно нарязаният ананас и се разбърква добре.
4
Кейк от моркови с ананас 4
Получената смес се прехвърля в намазнена и набрашнена тава. Кейкът се пече в предварително загрята на 150-160 градуса фурна около 40-45 минути. След това се оставя да се охлади.
5
Кейк от моркови с ананас 5
Маслото и пудрата захар се разбиват с миксер. След това се ароматизират с ванилия, добавя се сиренето "Крема" и се разбива 4-5 минути, докато стане пухкав крем. Глазурата се нанася върху охладения морковен сладкиш. При сервиране може да се декорира с парченца морков.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: