Кестенови блокчета

Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-120 г меко масло
100 г млечен шоколад
1/2 капсула ванилова есенция
5-6 с. л. захар
400 г кестени
2 резена портокалова кора
сокът от 1 портокал
1/2 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Кестенови блокчета
Кестените се сваряват и обелват. Захарта се изсипва в тенджерка, залива се с 1 к. ч. вода и се кипва, за да се разтвори. След това се налива портокаловият сок, добавят се резените портокалова кора и кестените. Ври 5 минути.
2
Кестенови блокчета 2
След това течността се прецежда, а портокаловата кора се отстранява. Кестените се пюрират, като постепенно се налива малко от течността, за да се получи хомогенна смес.
3
Кестенови блокчета 3
Маслото се разбива със захарта, докато стане пухкаво (поне 5-6 минути). Към края се ароматизира с ванилия. Добавя се леко разтопеният шоколад, разбърква се и се смесва с пюрето от кестени.
4
Кестенови блокчета 4
Готовата смес се излива в предварително покрита с домакинско фолио тавичка. Оставя се да престои 3-4 часа в хладилник, за да стегне. Десертът се нарязва на малки блокчета и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2015
Вкусът им напомня на бонбони Черноморец. Вместо шоколад какаово масло и 2 с.л. какао, Корите от портокал ги оставих.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: