Кесадия

Пшеничена тортиля с домати и пилешко, поднесена с гуакамоле и салца
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2012
Кесадия
 
Необходими продукти:
за пшеничната тортиля:
210 г брашно тип „00”
50 г свинска мас
1 щипка бакпулвер
120 мл вода
5 г сол
2 с. л. краве масло за запържване
100 г заквасена сметана за гарниране

за плънката:
300 г пушено пилешко филе
300 г кашкавал
1 домат

за салцата „Пико де гайо“:
1 домат
1/2 зелена чушка
1/2 глава лук
1 люта чушка по желание
1/2 връзка пресен кориандър
50 мл зехтин
сол и чесън на прах на вкус

за гуакамолето:
1 авокадо
1/2 домат
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. зехтин
1/2 връзка пресен кориандър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кесадия

В купа се смесват брашното за тортилята, солта, бакпулверa и разтопената мас. Бърка се с лъжица, налива се водата и се замесва гладко тесто. Оставя се да почине 10 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.


2
Кесадия 2

После се оформят 6 топки, кото се разточват.


3
Кесадия 3

Запичат се от двете страни до златисто, на сух тиган с незалепващо покритие.


4
Кесадия 4

Пилешкото и доматът се нарязват на кубчета. Кашкавалът се настъргва.


5
Кесадия 5

Върху половината от готовата тортиля се разпределя пилешко, домат и кашкавал.


6
Кесадия 6

Прегъва се надве и се слага в сгорещен тиган със загрятото масло, за да хване хрупкава коричка. Обръща се и от другата страна.


7
Кесадия 7

Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се нарязват наситно. Смесват се и към тях се прибавят зехтина, сол, чесън на прах и наситнения кориандър. Всичко се разбърква добре.


8
Кесадия 8

За гуакамолето се отделя месото на авокадото и се намачква. Добавя се доматът, нарязан на много ситно, чесънът смачкан на паста, наситнения кориандър, сокът от лимон и зехтинът. Овкусява се със сол.


9
Кесадия 9

Тортилята се сервира разрязана на 4 и се гарнира с „Пико де гайо”, гуакамоле и заквасена сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
А дали ще имате желание да направите ,,телешко със патладжани" ... Имаше го във Фенси :) Патладжана се топеше.Беше много вкусно ястие!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусна рецепта! Сега ще я пробвам :) Сутринта гледах предаването и много ми хареса !
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
страхотна е!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: