Кексчета на пара

Симпатичен десерт по рецепта, вдъхновена от азиатската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за ваниловите кексчета:
60 г брашно
1 яйце
2 с. л. прясно мляко
2 с. л. захар
1 с. л. олио
1 ч. л. бурбонска ванилова захар
1 ч. л. бакпулвер

за шоколадовите кексчета:
60 г брашно
1 яйце
3 с. л. прясно мляко
2 с. л. шоколадов кувертюр (дропс)
2 с. л. захар
2 с. л. олио
1 1/2 с. л. какао
1 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Кексчета на пара
Ваниловите кексчета се приготвят, като яйцето, млякото, захарта, олиото и ваниловата захар се разбъркват.
2
Кексчета на пара 2
В друг съд се смесват брашното и бакпулверът. Течните и сухите съставки се разбъркват внимателно.
3
Кексчета на пара 3
Тестото се разпределя в 4 хартиени форми за мъфини, поставени в купички за брюле.
4
Кексчета на пара 4
В тенджера с капак се налива вода, колкото да покрие дъното (поставя се приставка за готвене на пара) и съдът се слага на огъня.
5
Кексчета на пара 5
Капакът се увива с кърпа, за да абсорбира капките, които ще се получат при варенето. Щом водата кипне, в тенджерата (върху приставката за готвене на пара) се подреждат формите с кексчетата. Слага се капакът и кексчетата се задушават на умерен огън за 8 минути.
6
Кексчета на пара 6
Яйцето, млякото и олиото за шоколадовите кексчета се разбиват и внимателно се разбъркват с брашното, какаото и бакпулвера.
7
Кексчета на пара 7
Добавят се захарта и шоколадовият кувертюр и пак се разбърква.
8
Кексчета на пара 8
Полученото тестото се разпределя в 4 хартиени форми за мъфини, поставени в купички за брюле.
9
Кексчета на пара 9
Задушават се в тенджера с капак, като ваниловите кексчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: