Кекс "Сиси"

ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.11.2009
Кекс
 

Начин на приготвяне:
1
Разбивайте до побелявяне жълтъците със захарта (ако разбърквате с миксер, може да не делите жълтъците от белтъците).
2
Прибавете, като продължавате да биете без прекъсване, мазнината на тънка струйка, брашното с бакпулвера, настърганата лимонова кора и накрая разбитите на сняг белтъци.
3
Добре обърканото тесто разредете с лимонадата, като бъркате с лъжица. Ако желаете може да отделите 1/2 чаша от тестото, и да го оцветите с какао, за да го поръсите, когато го изливате в добре намаслената и набрашнена форма, най-добре е да се направи дупка в средата
4
По желание може да добавите стафиди, портокалови корички, нарязани захаросани плодове, предварително оваляни в брашно за да не потънат.
5
Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като кексът "хване" коричка, огънят се намалява на 150 градуса. Добре изпеченият кекс бухва и се пука.
6
Тук ще ви предложа няколко глазури за украса. І вид: Необходими продукти: 10 с. л. прясно мляко, 10 с. л. пудра захар, 1 ч. л. какао, 1 ч. л. краве масло, 1 ч. ч. смлени орехи; Всички продукти за глазурата се смесват и се вари, докато се сгъсти. След като се изпече, кексът се изважда и се обръща в чиния. Залива се с глазурата и се поръсва обилно с орехи. ІІ вид: Необходими продукти: 150 г натурален шоколад, 20 мл течна сметана, 50 г филирани бадеми; Шоколадът се разпотява на водна баня или в микровълновата фурна. Украсяваме се с бадеми. ІІІ вид: Необходими продукти: 1 белтък, 220 г пудра захар, 1 щипка сол, няколко капки ванилова есенция; Белтъкът се разбива заедно с пудрата захар и солта с миксер на средна скорост. Добавя се ванилията и скоростта се увеличава. Разбиването продължава около 2-3 минути, докато глазурата стане гладка и с гъста консистенция. Глазурата може да се покрие с фолио и да се съхранява на стайна температура до 6 часа, преди да се работи с нея.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: