Кекс с ягоди и сметана

Лесен и вкусен уругвайски кейк
Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
250 г захар
250 г кисело мляко
100 мл олио
250 мл прясно мляко
450 г брашно
4 ч. л. бакпулвер
200 мл животинска сметана
200 г ягоди
1 лимон
масло за намазване
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Кекс с ягоди и сметана
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Кората на лимона се настъргва, сокът се изстисква и се сипва към яйцата.
2
Кекс с ягоди и сметана 2
Добавят се киселото мляко и олиото, и се разбива отново.
3
Кекс с ягоди и сметана 3
Брашното се смесва с бакпулвера и лимоновата кора и се прибавя към яйчената смес, налива се прясното мляко и се разбива.
4
Кекс с ягоди и сметана 4
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за печене с дупка в средата и се пече 50 минути на 170 градуса.
5
Кекс с ягоди и сметана 5
Кексът се охлажда и се сервира, гарниран с разбитата сметана и нарязаните ягоди.




Съвет:
Вместо ягоди може да използвате малини или други сезонни плодове.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2014
Здравейте ,направих кекса но нещо с печенето не се получи.50 минути на 170 градуса беше недопечен и много светъл.След още 10 минути го извадих но като истина леко спадна и като се яде е като глетав -лепи се .На вкус е много хубав но следващия път смятам да го пека на 180 градуса.Ако можете да ми дадете съвет ще съм благодарна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: