Кекс с шоколад

Много лесен и пухкав кекс
Източник: Marieta Petrova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.06.2016
Кекс с шоколад
 
Необходими продукти:
5 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. олио
1 бакпулвер
100 г млечен шоколад (течен шоколад)


Начин на приготвяне:
1
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг, при постепенно добавяне на захарта, като оставяме малко от нея на дъното на чашата.
2
Разбиваме жълтъците със заделеното количество захар и постепенно ги прибавяме към белтъчната смес, като продължаваме да разбиваме.
3
След това на части добавяме брашното и бакпулвера, като не спираме да разбиваме, и наливаме олиото.
4
Оставяме сместа да престои поне 5 минути и я изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс.
5
Кексът се пече около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това температурата се намалява на 180-150 градуса (в зависимост от фурната) и кексът се пече още около 20-30 минути.



6
Готовият кекс се залива с разтопения на водна баня шоколад.



Съвет:
Добре е, яйцата да са със стайна температура.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2017
Много добре се получи! А шоколада е вътре
1.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Любимият ми кекс!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: