Кекс с праскови и лавандула

Сладка идея за (следобедна) закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г меко краве масло (+ за намазване)
150 г брашно (+ за поръсване)
10 г бакпулвер
180 г кафява захар (светла)
200 г филирани бадеми
3 яйца
2–3 праскови
1 лимон
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. лавандула
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Кекс с праскови и лавандула
Бадемите се смилат в блендер на фино брашно – не трябва да стават на паста.
2
Кекс с праскови и лавандула 2
Захарта и маслото се разбиват. Едно по едно се добавят яйцата, сипват се заквасената сметана, смлените бадеми, брашното и тестото се разбърква.
3
Кекс с праскови и лавандула 3
Добавят се ванилията, бакпулверът, настърганата лимонова кора, стритата в хаванче лавандула, 2 с. л. лимонов сок и отново се разбърква.
4
Кекс с праскови и лавандула 4
Половината от тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма терин. Отгоре се подреждат половината резенчета праскови, по желание обелени.
5
Кекс с праскови и лавандула 5
Слагат се останалото тесто и прасковите, поръсва се със светла кафява захар.
6
Кекс с праскови и лавандула 6
Кексът се пече около 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
7
Кекс с праскови и лавандула 7
Охлажда се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2018
Стана прекрасен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: