Кекс с крем сирене и какао

Лесен домашен сладкиш
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г брашно
100 г захар
100 г краве масло
100 мл прясно мляко
1 яйце
2 с. л. какао
1 с. л. бакпулвер
1 ванилия

за сместа със сирене:
500 г крем сирене
200 г захар
2 жълтъка
кората от 1 лимон
1 ванилия
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Кекс с крем сирене и какао
Сиренето се разбива. Добавят се жълтъците от яйцата и захарта, и отново се разбива, докато се получи пухкава смес.
2
Кекс с крем сирене и какао 2
Прибавят се брашното, ванилията и настърганата лимонова кора.
3
Кекс с крем сирене и какао 3
Яйцето за тестото се разбива с маслото и захарта.
4
Кекс с крем сирене и какао 4
Добавят се загрятото мляко, брашното, бакпулверът, ванилията и какаото. Разбива се.
5
Кекс с крем сирене и какао 5
Около 3/4 от тестото се сипва на дъното на квадратна форма с размер 24 см, застлана с хартия за печене. Покрива се със сместа със сирене.
6
Кекс с крем сирене и какао 6
После се налива останалото тесто.
7
Кекс с крем сирене и какао 7
Кексът се пече около 40 минути в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор.
8
Кекс с крем сирене и какао 8
Охлажда се и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2017
Обожавам чийзкейк и този определено ми стана любим :)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2016
Много вкусен :)
6.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2016
Вкусотия :)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2016
Успях с качването на снимката от друго устройство. Обяснение: това отгоре беше отдолу на тавата. Наложи се да обърна кейка, зада добие някакъв вид.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2016
Страхотна рецепта. Пробвах я в кръгъл вариант. Не стана точно като на Лора и Стоян, но беше фантастичен... чийзкейк. Искам да кажаче дири и сбъркан, този кейк е невероятен за хора, които обичат сладо-киселия вкус на чийзкейка. Опитах да кача снимка, но не става.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: