Кекс с карамелена глазура

За любителите на карамела
Източник: Стефан
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 30.06.2015
Кекс с карамелена глазура
 
Необходими продукти:
4 яйца
200 мл прясно мляко
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия (за глазурата)
1/3 ч. ч. захар
100 мл прясно мляко
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Карамелената смес се приготвя като половината захар се карамелизира, до златисто. Веднага се добавят 100 мл прясно мляко и се бърка, до разтопяване на карамела. След като изстине, се добавят 2 яйца, половината брашно и 1/2 бакпулвер. Разбива се добре с миксер.
2
Ваниловата смес се приготвя като 2 яйца се разбиват с останалите захар, брашно, бакпулвер и ванилия.
3
За карамелената глазура се карамелизира 1/3 ч. ч. захар. Прибавяме 100 мл прясно мляко, в което сме разтворили 1 с. л. брашно и бъркаме, до сгъстяване.
4
В намаслена и набрашнена кексова форма изсипваме първо карамелената смес и после ваниловата. Печем на 170 градуса за 40-45 минути. След като се охлади, заливаме с глазурата.
Бон Апети!


Съвет:
Снимката не е моя, но ви уверявам, че се получава точно толкова добре. Аз правя двойна доза карамелена глазура, но всеки сам може да прецени, какво количество да приготви.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: