Кекс ке тахин (Кекс със сусамов тахан)

Гост: Стелиос Парлярос, сладкарско ателие
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2005
Кекс ке тахин (Кекс със сусамов тахан)
 
Необходими продукти:
400 г пудра захар
390 г брашно
350 мл портокалов сок
300 г сусамов тахан
50 г счукани орехи
50 г стафиди
30 г сусам
кората от 1 лимон
1 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Кекс ке тахин (Кекс със сусамов тахан)
В купа се смесват сусамовият тахан и портокаловият сок и се разбиват добре с тел. След това се добавя захарта и отново се разбива. Изсипва се брашното и хубаво се смесват.
2
Кекс ке тахин (Кекс със сусамов тахан) 2
В сместа се прибавят бакпулверът, счуканите орехи, стафидите и настърганата наситно лимонова кора.
3
Кекс ке тахин (Кекс със сусамов тахан) 3
Кръгла форма с диаметър 25 см се намазва с масло и се поръсва обилно със сусамовото семе. В нея се разпределя сместа за кекса и се поръсва с останалия сусам и малко кристална захар.
4
Кекс ке тахин (Кекс със сусамов тахан) 4
Кексът се пече 30 минути в умерено загрята фурна при температура 180 градуса. След това температурата се намалява на 160-170 градуса и се пече още 30 минути. Оставя се да изстине и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2014
Днес го направих и стана горе долу добре. Рецептата няма да отиде в графа \"Любими\", но си заслужава да се опита. Само като съвет бих дала да се внимава при обръщането, защото моят кекс се разтроши малко. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: