Кекс „Дебеланко“

Кекс
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 22.03.2022
Кекс „Дебеланко“
Кекс „Дебеланко“
Кекс „Дебеланко“
Кекс „Дебеланко“
Кекс „Дебеланко“
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
250 мл прясно мляко
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
кората от 1 лимон (настъргана на едро ренде)
1 ч.л. какао


Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Постепенно и при непрекъснато разбиване с миксера се добавят останалите продукти без какаото, като се следва редът, в който са написани.
2
Готовата смес се изсипва в кексова форма, предварително намазана с олио и поръсена с брашно. Останалата по стените на купата кексова смес се разбърква с какаото и се изсипва в средата на кексовата смес. С остър нож се правят правят леки кръгови движения в дълбочина.
3
Пече се в загрята на 170 градуса фурна за 20 минути на долен реотан. След това се включва и горния и функция вентилатор. Пече се още 15 минути. Може да се покрие с алуминиево фолио, ако започне да се зачервява бързо. Проверява се с дървен шиш, но фурната не се отваря преди да се напукал кексът. Изважда се върху скара няколко минути и се охлажда. Поръсва се с пудра захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: