Кефал с пюре от патладжан по сицилиански

Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2004
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански
 
Необходими продукти:
2 кефала
олио за поливане на рибата
черен пипер на вкус
600–700 г патладжани
6 с. л. зехтин
2 стръка чесън
2 стръка лук
200–250 г домати
50–60 г изпечени орехови ядки
50–80 г черни маслини без костилки
1 с. л. каперси
1/2 ч. л. сол
100–150 мл доматен сос
1 ч. л. босилек


Начин на приготвяне:
1
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански
Патладжаните се нарязват на филийки, осоляват се, оставят се да се изцеди горчивият сок и се подсушават.
2
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански 2
В по-голям тиган се сипва зехтинът и за кратко се запържват наситнените лук и чесън. Филийките патладжан се нарязват на дребни кубчета и се запържват в тигана на силен огън.
3
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански 3
Доматите се нарязват на кубчета и се добавят към патладжана, когато той започне да се зачервява. Маслините се нарязват на колелца, сипват се в тигана и се пържи 2–3 минути на по-слаб огън.
4
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански 4
Овкусява се с каперсите, солта, доматения сос, босилека и нарязаните орехови ядки и се задушава 1–2 минути.
5
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански 5
Кефалът се почиства от вътрешностите, люспите, перките и главите и поставя върху решетка, която е в по-голяма тава. Полива се с олио, посолява се, поръсва се с черен пипер и в тавата се налива малко вода.
6
Кефал с пюре от патладжан по сицилиански 6
Рибата се пече 20–25 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна, след което се отделят филетата. Сервира се върху пюрето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: