Кефал (илария) на фурна

Илария върху доматен сос
Източник: Iva Nikolaeva
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 01.10.2014
Кефал (илария) на фурна
 
Необходими продукти:
за соса:
1 глава лук
1 морков
1 чушка
1 с. л. зехтин
сол, черен пипер и мащерка на вкус

за рибата:
зехтин за намазване
3-4 резена лимон
2-3 риби (около 150-200 г всяка)
1 ч. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
Кефал (илария) на фурна
В тиган или касерола се запържват в зехтина на слаб огън лукът, нарязан на полумесеци, морковът - на шайби и чушката - на кубчета. Прибавят се доматите и подправките и се оставят да врят за 5 минути.

2
Кефал (илария) на фурна 2
Готовият сос се разпределя на дъното на тава за печене.

3
Кефал (илария) на фурна 3
Предварително почистената риба се посолява и се оставя да поеме около 30 минути. Намазва се със зехтин и в коремната кухина се нареждат шайбите лимон и каперсите. Поставя се върху доматения сос. Пече се около 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: