Кебапчета от 1958 година

Една рецепта с история
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2014
Кебапчета от 1958 година
 
Необходими продукти:
500 г мляно месо от свинска плешка
500 г мляно месо от свински гърди
100 мл вода
5 г кимион
5 г черен пипер
20 г сол


Начин на приготвяне:
1
Кебапчета от 1958 година

Смляното месо се смесва и овкусява с подправките. Меси се и постепенно се добавя водата. След като се размеси добре се растила в тава и се завива с фолио за свежо съхранение. Оставя се за една нощ в хладилник. На другия ден се размесва отново и се оставя за 2–3 часа.

 


2
Кебапчета от 1958 година 2

Оформят се кебапчета с размер по желание (заглаждат се с мокри ръце) и се пекат на силно загрята скара. При печенето се въртят само на една страна.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2014
Много вкусниии :)
9.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
истински вкусни
8.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
(у)
7.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2014
От години се мъча да направя истински кебапчета. Еее вече успях! Страхотна рецепта! Както като бяхме деца!
6.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Мале ще се пробва!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: