Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички

Задушено свинско с гарнитура от кускус и хрупкави тиквички, запържени с къри и чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинско месо от врат
2 с. л. олио
1 кубче зеленчуков бульон
1 тиквичка
2 скилидки чесън
250 г кускус
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
6 с. л. олио
1 домат
1 глава лук
2 червени чушки
1 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички
Месото се нарязва на кубчета, които се поръсват със сол, черен пипер и чубрица и се натриват добре.
2
Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио за около 2 минути. Прибавя се месото, като първите 3-4 минути не се бърка. След това се разбърква и се задушава 10 минути под капак.
3
Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички 3
Щом месото се задуши, се поръсва с брашното, разбърква се и се подправя с червен пипер. Налива се вода, колкото да покрие месото, добавя се настърганият домат и се задушава 20 минути.
4
Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички 4
В тенджера се кипват 2 литра вода, стрива се бульонът, изсипва се кускусът и се сварява. След това водата се отцежда.
5
Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички 5
Чесънът се наситнява, тиквичката се нарязва на малки кубчета. Чесънът се запържва кратко в предварително загрятото олио, сипват се кубчетата тиквичка, поръсва се с къри и се разбърква. Добавя се отцеденият кускус, посолява се и се пържи кратко.
6
Кебап с чушки, гарниран с кускус с тиквички 6
Нарязаните на ивици чушки се запържват в 1-2 с. л олио за 1 минута, след това се изсипват в месото. Ястието се поръсва с чубрица, разбърква се и щом чушките омекнат, е готово. Месото се сервира, гарнирано с кускус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: