Кебап по джебелски

Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2004
Кебап по джебелски
 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка (без кости)
250 г печурки
100 г маслини
2 печени чушки
1/2 винена чаша червено вино
5-6 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1/2 винена чаша червено вино
200-250 г лук
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Кебап по джебелски
Нарязаното на кубчета месо се поставя в дълбока купа. Полива се с червеното вино и се поръсва с чубрица. Добавя се наситненият лук, предвиден за мариноване. Разбърква се. Месото трябва да престои в маринатата около 24 часа, покрито, в хладилник.
2
Кебап по джебелски 2
Кромидът се нарязва и се поставя в предварително загрято олио. След 1 минута се изсипва маринованото месо. Пържи се няколко минути, захлупва се и къкри 15-20 минути. Посолява се, добавят се вино, доматено пюре, нарязани на филийки гъби, наситнени чушки, обезкостени и нарязани маслини. Къкри на тих огън 30-40 минути под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: