Кайсиев коблер

Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2004
Кайсиев коблер
 
Необходими продукти:
500 г кайсии
2–3 с. л. захар
1 с. л. брашно
7–8 с. л. краве масло
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. ч. захар
40 г краве масло
4–5 с. л. готварска сметана
1/2 ч. л. канела
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Кайсиев коблер
Кайсиите се потапят във вряща вода за 2–3 минути, изваждат се и се прехвърлят в съд с леденостудена вода. Обелват се, разрязват се на две и ядката се отстранява. Поставят се в малка тенджерка, поръсват се със захарта и брашното, разбъркват се и се загряват за 2 минути.
2
Кайсиев коблер 2
Брашното се пресява в купа и се смесва с бакпулвера и захарта. Разбърква се и се добавя нарязаното на дребни кубчета студено масло. Бие се с телта, докато тестото стане на трохи, след което се налива сметаната и за кратко се меси с ръце.
3
Кайсиев коблер 3
В тава мекото тесто се разпределя с дебелина един пръст, върху него се подреждат кайсиите, поръсват се със смесените канела и захар и се поливат с разтопеното масло. Пече се около 20–30 минути при температура 200 градуса.
4
Кайсиев коблер 4
Преди да се сервира, се охлажда, нарязва се на квадрати и всяко парче се поднася с топка сладолед.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: