Каварненска рибена чорба

Гост: Светлин Стойчев, главен готвач на ресторант "Българка", Каварна
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2005
Каварненска рибена чорба
 
Необходими продукти:
250 г чернокоп
250 г сафрид
250 г калкан
250 г филе от акула
2-3 домата
2 картофа
2 моркова
1 глава лук
10 стръка девесил
1 к. ч. олио
2 с. л. лютеница
1 ч. л. вегета
черен пипер на вкус
400 г кисело мляко
3 жълтъка
1 с. л. брашно
200 мл винен оцет
5 скилидки чесън
10 стръка девесил
1 с. л. едро смлян лют пипер
1 ч. л. вегета
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Каварненска рибена чорба
Рибата се сварява в подсолена вода. След това се изважда, обезкостява се и се връща в бульона.
2
Каварненска рибена чорба 2
Морковите, лукът и картофите се нарязват наедро и се запържват заедно. Доматите се настъргват на ренде и заедно с останалите зеленчуци и лютеницата се изсипват в тенджерата при рибата. Накрая се поръсва с нарязан девесил.
3
Каварненска рибена чорба 3
Приготвя се застройка, като киселото мляко, жълтъците и брашното се смесват и разбъркват. Налива се един черпак от бульона, след което застройката постепенно се излива в супата.
4
Каварненска рибена чорба 4
Приготвя се саламуриката, като оцетът, девесилът, вегетата, лютият и черният пипер се смесват и кипват. Когато оцетът заври, се прибавя нарязаният чесън. Оставя се да изстине и се поднася заедно със супата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: