Кавърма в омлет

Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2002
Кавърма в омлет
 
Необходими продукти:
500 г обезкостено свинско месо
8-10 глави лук
3 печени чушки
5 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
6 яйца


Начин на приготвяне:
1
Кавърма в омлет
Месото се нарязва на кубчета, посолява се и се овкусява с черен пипер. Запържва се в мазнината за около 3 минути.
2
Кавърма в омлет 2
Лукът се нарязва наедро и се прибавя в тенджерата с месото. Задушава се на тих огън 10-15 минути, докато остане само на мазнина.
3
Кавърма в омлет 3
Добавят се нарязаните чушки, червен пипер, сол, чаша гореща вода. Щом кипне, се задушава 30 минути, докато остане на мазнина. Подправя се с чубрица, задушава се още няколко минути.
4
Кавърма в омлет 4
Яйцата се разбиват с щипка сол. В сгорещена мазнина се изпичат омлети. Подреждат се в чиния един върху друг като палачинки.
5
Кавърма в омлет 5
В гювече се поставя омлет и се оформя по стените на гювечето. В него се сипва от кавърмата, захлупва се със свободните краища, обръща се върху порционна чиния и се сервира, като се украсява с магданоз, резени краставица и домати.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Изключително добра рецепта! Стана много вкусно! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: