Кавърма в хляб

Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2004
Кавърма в хляб
 
Необходими продукти:
300 г телешки шол
1 картоф
1 морков
1/2 глава лук
1 питка
150 г стерилизирани печурки
1 домат
2 глави лук
4-5 стръка магданоз
1 с. л. брашно
1/2 к. ч. червено вино
5 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кавърма в хляб
Месото се реже на кубчета и се залива с 2 ч. ч. вода. Добавят се лукът, морковите и картофите, нарязани на едри парчета. Вари се до готовност.
2
Кавърма в хляб 2
Нарязаният наедро лук се запържва в олиото за около 3-4 минути. Добавя се обеленият и нарязан надребно домат. След 2-3 минути се наливат виното, 1 ч. ч. от бульона на месото и пипера. Задушaва се около 10 минути, посолява се и се добавят печурките и свареното месо.
3
Кавърма в хляб 3
Брашното се разтваря в 4 с. л. студена вода и се изсипва в ястието, за да се сгъсти за няколко минути.
4
Кавърма в хляб 4
От питката се изрязва капаче и се издълбава, като кората трябва да е дебела поне един пръст. Изсипва се кавърмата, поръсва се с нарязания магданоз и се похлупва с капачето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: