Кавърма по воденичарски

Вкусна рецепта от българската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг лук
700 г свински бут
500 г телешки дроб
350 г печурки (дребни)
100 г свинска мас
150 мл червено вино
3 люти чушки
4 стръка магданоз
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кавърма по воденичарски
Лукът се обелва и се нарязва на лодки.
2
Кавърма по воденичарски 2
Гъбите се почистват и се нарязват наедро.
3
Кавърма по воденичарски 3
Чушките се наситняват.
4
Кавърма по воденичарски 4
Свинското месо се нарязва на кубчета и се запържва в 25 г от маста – до златистокафяво.
5
Кавърма по воденичарски 5
Посолява се и се изважда.
6
Кавърма по воденичарски 6
В съда се слагат още 25 г мас и щом се загрее, се запържва лукът. Когато стане златист, се изважда.
7
Кавърма по воденичарски 7
Гъбите и чушките се запържват в същия съд с още 25 г мас.
8
Кавърма по воденичарски 8
Поръсват се с чубрицата, налива се виното и се посолява. Готвят се още 1–2 минути и се дърпат от огъня.
9
Кавърма по воденичарски 9
Месото, лукът и гъбите с виното се слагат в глинен съд, разбъркват се, похлупват се и се пекат около 1 час и 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Кавърма по воденичарски 10
Черният дроб се нарязва на кубчета и се пържи в останалата свинска мас. Когато стане със златистокафява коричка се изважда.
11
Кавърма по воденичарски 11
Кавърмата се сервира със запържените дробчетата и с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Страхотна стана - много ароматно и вкусно ястие !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: