Каубойска пита с лимон и рукула

Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка рукула
2-3 с. л. зехтин
1-2 щипки настъргана лимонова кора
1 щипка сол
сокът от 1/2 лимон
1 1/2 ч. ч. пшенично брашно
1/2 ч. ч. фино смляно царевично брашно
100 г маргарин
100 г настърган кашкавал
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. връхчета розмарин
1 ч. л. сол
1 щипка лют червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Каубойска пита с лимон и рукула
В купа се смесват пресятото пшенично брашно, царевичното брашно, сода бикарбонат, лют червен пипер, сол, маргарин. Ароматизира се с наситнен розмарин. Бърка се, докато се получат трохи.
2
Каубойска пита с лимон и рукула 2
Добавя се настърганият кашкавал и бъркането продължава, като се налива по малко вода (около 1 к. ч.). Тестото отпочива 1 час в хладилник, след това се разделя на две.
3
Каубойска пита с лимон и рукула 3
Отпочиналото тесто се разточва върху набрашнена повърхност до дебелина 1 пръст. Пече се в намазнена и набрашнена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачерви.
4
Каубойска пита с лимон и рукула 4
Рукулата се накъсва в голяма купа. Полива се със сос от предварително смесените лимонова кора, сок от лимон, зехтин и сол. Готовата пита се гарнира с рукулата и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: