Катми по тракийски с доматен сос

Катми с плънка от пилешко месо, извара, зеле и чушки, залети с доматен сос и запечени на фурна
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2007
Катми по тракийски с доматен сос
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
2-3 ч. ч. хладка вода
2-3 с. л. кисело мляко
1/2 пакетче суха мая
1 ч. л. сол
3 щипки захар
1 бр. пилешки гърди
200 г извара
200 г зеле
1 зелена чушка
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
10-12 зърна черен пипер
7-8 стъбла магданоз
1 1/2 ч. л. сол
2 домата
8-10 стръка магданоз
2-3 с. л. олио
1 ч. л. сух лук
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Катми по тракийски с доматен сос
Гърдите се слагат в тенджера, заливат се с 1 1/2 л студена вода, подправят се със сол, магданоз, дафинов лист и зърна черен пипер и се сваряват за 15-20 минути.
2
Катми по тракийски с доматен сос 2
Маята се залива с 1 к. ч. хладка вода, като се бърка. Поръсва се със захарта и с щипка сол, сипват се 2-3 с. л. брашно и се разбърква добре.
3
Катми по тракийски с доматен сос 3
Сместа се оставя да престои 10-15 минути, докато се получи т. н. "шапчица".
4
Катми по тракийски с доматен сос 4
След това се прибавя останалата част от брашното и водата, сипва се киселото мляко, посолява се и се разбива с тел.
5
Катми по тракийски с доматен сос 5
Катмите се изпичат равномерно от двете страни върху намаслен сач (тиган).
6
Катми по тракийски с доматен сос 6
Свареното пилешко месо се обезкостява, разбърква се с изварата, посолява се и се подправя с черен пипер и чубрица.
7
Катми по тракийски с доматен сос 7
Върху всяка катма се поставят ивици чушка, нарязано и претрито със сол зеле и пилешко с извара.
8
Катми по тракийски с доматен сос 8
Катмите се сгъват на триъгълници и се подреждат в йенска тава.
9
Катми по тракийски с доматен сос 9
Доматите се нарязват и се смилат в блендер заедно с магданоза, сушения лук, солта и олиото.
10
Катми по тракийски с доматен сос 10
Катмите се поливат със соса и се запичат 10-15 минути при температура на фурната 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: