Катми по созополски

Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2001
Катми по созополски
 
Необходими продукти:
500 г брашно
600 г прясно мляко
1/2 пакетче мая
2-3 мерлузи
1 шепа орехи
2 моркова
1 пресен лук
магданоз
1 дафинов лист
черен пипер на зърна
30-40 г краве масло
1 к. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Катми по созополски
От брашното, млякото и маята се замесва рядко тесто, прибавят се две щипки сол и щипка захар. Оставя се да втаса на топло за около 1 час. В тефлонов тиган или сач се изпичат катми.
2
Катми по созополски 2
В тенджера се кипва вода, посолява се, подправя се с дафинов лист и зърна черен пипер. Поставя се изчистената риба (освен с мерлуза, ястието може да се пригови със сьомга или калкан).
3
Катми по созополски 3
Рибата се вари на тих огън 10 минути, след което се изважда, охлажда се и се почиства от кожата и костите.
4
Катми по созополски 4
Морковите се изчистват, настъргват се на ренде и се задушават в маслото заедно с лука за 5 минути на тих огън под капак. Ако все пак котлонът е силен, може да прибавите 1-2 лъжици вода.
5
Катми по созополски 5
Във всяка изпечена катма се поставя смес от рибата, задушените моркови с лука, орехови ядки и магданоз. Навиват се на руло и се поднасят.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: