Касуела да марискос (Морски дарове на фурна по испански)

Гост: Чавдар Маджаров, главен готвач в столичния ресторант
Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4–5 лангустина (скампи)
5–6 тигрови скариди
5–6 кламса (вонголи)
1–2 калмара
5–6 миди
5 халибута (калкан)
3–4 бейби октоподи
3–4 сепии
2–3 картофа
1 скилидка чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
1 ч. л. риган
зехтин за пържене
черен пипер и сол на вкус

за соса:
главите и обелките на скаридите
1 морков
1/2 глава лук с обелките
2–3 дафинови листа
1 стрък целина
2–3 с. л. зехтин
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Касуела да марискос (Морски дарове на фурна по испански)
В нагорещения зехтин се запържват нарязаните наситно лук, чушка и чесън. След 3–4 минути се добавят почистените и нарязани на шайби картофи. Оставя се да се задуши.
2
Касуела да марискос (Морски дарове на фурна по испански) 2
Раците се разцепват наполовина по дължината, калмарите се нарязват на шайби, сепиите - на две.
3
Касуела да марискос (Морски дарове на фурна по испански) 3
Приготвя се сосът, като в нагорещения зехтин се запържват главите и обелките на скаридите. Като почервенеят, се поръсва червеният пипер, разбърква се и се прибавят нарязаните наедро стрък целина и морков, лукът с обелките, дафиновият лист.
4
Касуела да марискос (Морски дарове на фурна по испански) 4
Наливат се 500 мл топла вода и се оставя да ври 15–20 минути. След това се пасира и се прецежда.
5
Касуела да марискос (Морски дарове на фурна по испански) 5
В нагорещения зехтин се запържват за около 5–6 минути халибутът, сепията, калмарите и малките октоподи.
6
Касуела да марискос (Морски дарове на фурна по испански) 6
На дъното на тава за печене се слагат задушените зеленчуци. Отгоре се подреждат морските дарове, върху тях се слагат мидите, раците и лангустините. Овкусява се с черен пипер, сол и риган и се пече 25 минути в предварително нагорещена фурна при температура 250 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: