Кашник с праз и картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2003
Кашник с праз и картофи
 
Необходими продукти:
1,200 кг картофи
500 мл прясно мляко
2 стръка праз
100 г маргарин (масло)
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Кашник с праз и картофи
Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват или настъргват на ренде. Посоляват се, налива се прясното мляко и се бърка, докато го поемат.
2
Кашник с праз и картофи 2
Маргаринът се поставя да се сгорещи в тава за печене, поръсва се с червен пипер и се разбърква. Прибавят се нарязаният надребно праз и млечно-картофената смес, разбърква се и с помощта на лъжица повърхността се изравнява и декорира.
3
Кашник с праз и картофи 3
Пече се в предварително загрята фурна при температура 200 градуса около 30-40 минути (до зачервяване).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: