Кашкавалени солети

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
250 г маргарин
200 г кашкавал
1 яйце
1 щипка сол
олио зо пържене
1/2 краставица
150–200 г сирене "Дунавия"
1/2 кофичка кисело мляко
1-2 щипки пресен джоджен


Начин на приготвяне:
1
Кашкавалени солети
Брашното се пресява в купа, слага се и маргаринът и се мачка, докато поеме. Посолява се, чупи се яйцето и се меси, като тестото трябва да остане меко и лепкаво. Почива на студено 30 минути.
2
Кашкавалени солети 2
Отпочиналото тесто се разделя на еднакви по големина топки. Разточват се върху обилно набрашнен плот на много тънки кори. Разрязват се на лентички с дебелина 2-3 см и дължина около 12 см.
3
Кашкавалени солети 3
Върху всяка тестена лентичка се поставя лентичка кашкавал и тестото се навива спираловидно така, че кашкавалът да остане вътре.

4
Кашкавалени солети 4
Пържат се в обилно количество предварително загрято олио по 2-3 минути от всяка страна. Готовите солети се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишното олио.
5
Кашкавалени солети 5
Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Млякото се разбърква добре с натрошеното сирене "Дунавия" и се ароматизира с джоджена. Изсипват се краставиците и се смесват добре. Дипът се поднася с кашкавалените солети.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: