Кашкавалени саламки

Бърза, лесна и много вкусна закуска.
Източник: Mihaela Zaneva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.09.2015
Кашкавалени саламки
Кашкавалени саламки
Кашкавалени саламки
Кашкавалени саламки
Кашкавалени саламки
 
Необходими продукти:
300 г кашкавал
200 г мек салам
200 г брашно
200 мл прясно мляко
2 яйца
1 бакпулвер
2 ч.л. разтопено краве масло


Начин на приготвяне:
1
Кашкавалът и саламът се натъргват и се смесват в купа.
2
Към тях се добавят прясното мляко, маслото и разбитите яйца.
3
Бакпулвера се смесва с брашното.
4
Сухите съставки се добавят към течните и сместа се бърка до хомогенизиране.
5
С лъжица се взима от сместа и се оформят топки. В тава, намазана с олио и поръсена с брашно, се подреждат на разстояние една от друга.
6
Кашкавалените саламки се пекат в загрята на 200 градуса фурна, около 25 минути или докато се образува розова и хрупкава коричка.

Съвет:
Съвет: Може да добавите сушена чубрица за по - богат вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2016
Много вкусно се получи!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
Любима закуска на цялото семейство
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: