Кашкавалени пръчици

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. настърган кашкавал
1 1/2 ч. ч. брашно
125 г краве масло
1-2 щипки смлян кимион
1-2 щипки червен пипер
1 щипка самардала
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кашкавалени пръчици
Кашкавалът се настъргва и се сипва в дълбока купа.
2
Кашкавалени пръчици 2
Смесва се с пресятото брашно и се подравя с кимион, самардала, червен и черен пипер.
3
Кашкавалени пръчици 3
Добавя се размекнатото масло и се намачква с вилица.
4
Кашкавалени пръчици 4
Омесва се меко тесто и се оставя да стегне в хладилник за около 10 минути.
5
Кашкавалени пръчици 5
След това тестото се разточва на ленти, разрязва се и с ръце се оформят пръчици с дължина 10-15 см.
6
Кашкавалени пръчици 6
Подреждат се в тава и се пекат в силно загрята фурна (200 градуса) по 8-10 минути от всяка страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: