Кашкавалени хапки със сусам

За похапване по всяко време
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 20.11.2017
Кашкавалени хапки със сусам
Кашкавалени хапки със сусам
 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
200-300 г кашкавал
2 с. л. мляко
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тестото се размразява, разточва се в една посока на пласт с дебелина от 2–3 мм. Разрязва се на правоъгълници с размери 12 х 6 см.
2
Кашкавалът се нарязва на правоъгълници с размери 4 х 5 см и дебелина от 5 мм.
3
В единия край на правоъгълник от разточеното тесто се поставя парче кашкавал и се покрива отгоре с другия край. Краищата се притискат добре с вилица, за да не изтече кашкавалът по време на печене.
4
Хапките се слагат в тава, застлана с хартия за печене, намазват се лекичко с млякото и се посипват със сусам.
5
Пекат се 20–25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Хапките са вкусни както горещи, така и студени.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: