Кашкавален джоб с доматен сос и рукула

Източник: Бон Апети
Дата: 12.07.2005
Кашкавален джоб с доматен сос и рукула
 
Необходими продукти:
200 г кашкавал
1/3 връзка рукула
1 ч. л. самардала
1 ч. л. сминдух
2 яйца
200 мл прясно мляко
1/2 хляб
олио за пържене
брашно за паниране

за доматения сос:
1 ч. л. сол
1 ч. л. риган
4 с. л. зехтин
5-6 листа босилек
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
4 домата
1-2 щипки захар


Начин на приготвяне:
1
Кашкавален джоб с доматен сос и рукула
Лукът и доматите се нарязват наедро. Запържват се заедно със скилидките чесън в предварително загретия зехтин за 25-30 минути под капак.
2
Кашкавален джоб с доматен сос и рукула 2
След това доматите се намачкват и се подправят с риган, сол и захар. Сосът се прецежда и се ароматизира с накълцаните листа босилек.
3
Кашкавален джоб с доматен сос и рукула 3
Хлябът се нарязва на по-дебели филии, като в средата на всяка се прави разрез (трябва да се получи джоб). Поставя се по парче кашкавал и се поръсва с предварително смесените подправки.
4
Кашкавален джоб с доматен сос и рукула 4
Филийките се потапят в прясното мляко, овалват се в брашното и в разбитите яйца. Пържат се в сгорещено олио и се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
5
Кашкавален джоб с доматен сос и рукула 5
Поднася се, като в подходяща чиния се налива доматен сос, поставя се кашкавален джоб и се поръсва с наситнена рукула.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: