Кашкавал в панировка „Патафри“

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2010
Кашкавал в панировка „Патафри“
 
Необходими продукти:
250 г кашкавал
олио за пържене
50 мл бира
3 яйца
100 г брашно
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кашкавал в панировка „Патафри“
Жълтъците се отделят и се разбиват със солта и брашното, а белтъците – отделно на сняг. Към жълтъците се добавя бирата и след получаване на смес като каша се добавят внимателно белтъците с леко разбъркване.
2
Кашкавал в панировка „Патафри“ 2
Кашкавалът се реже на хапки. В нагорещено олио се пускат една по една хапките кашкавал, предварително добре потопени в пастата. Пържат се до златисто и се отделят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио.


Съвет:
Тази паста за паниране е подходяща за различни видове сирена и кашкавали. Към нея може да се добави накълцана или сушена подправка.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2020
Получи се точно,каквото трябва. Количеството панировка е голямо и може да се панира поне 1кг продукти. Но...вкус и вид,чудесни!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2020
Рецептата е добра, но количеството панировка е УЖАСНО МНОГО. Вие сте посочили, че това е за 250 гр. кашкавал, а аз панирах над 650 гр. кашкавал и остана панировка за още толкова. А ако не бях нарязал на по-дребно кашкавала - не ми се мисли колко още щеше да остане....
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: