Кашкавал пане по сицилиански

Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2010
Кашкавал пане по сицилиански
 
Необходими продукти:
500 г кашкавал
2 яйца
2 ч. ч. грис
брашно за овалване
1/2 ч. л. босилек
1 ч. л. мащерка
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. ч. олио за пържене
гранулиран чесън и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Грисът се разбърква с подправките, а яйцата се разбиват добре.
2
Охладеният кашкавал се нарязва на филийки. Всяка филийка се потапя първо в леденостудена вода, след това се овалва в брашно, като се изтръсква, за да не загаря при пържене, потапя се в разбитите яйца, овалва се в подправения грис и се пържи в силно нагрятото олио. (Олиото трябва да достига до половината на потопените в него парчета кашкавал.)
3
Панираният кашкавал се изважда върху чиния, покрита със салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина, и се сервира топъл.
 
 
Съвет:
Можете да нарежете филийките кашкавал на ивички с големина един пръст. Така ще получите чудесни панирани „пръсчета“.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: